Frågor & Svar

Är armbandsuren äkta?

Ja, alla är precis vad de utges för att vara.


Hur lång är leveranstiden?

1 arbetsdag! Betalar du före 14.00 så skickas paketet samma dag (om inget annat anges vid den enskilda produkten). Och du har det dagen efter (eller nästföljande arbetsdag om du betalar på en fredag eller helgdag).
Armbandsuren skickas väl förpackade. Du kan välja tillägget Postens REK (=försäkrat och spårbart).


Finns det garanti eller ångerrätt?

Jepp, shit can happen... Om något mot förmodan skulle strula när du fått armbandsuret är det bara att skicka tillbaka. Då återbetalas vad du betalt. Eller så väljer du ett annat armbandsur.
Och ja, du kan ångra dig. Bara skicka tillbaka i samma skick och förpackning som du fick det och du får köpesumman tillbaka. No questions asked...


Är armbandsuren vattentäta?

De begagnade är inte renoverade med trycktest, så hur mycket väta de klarar av idag efter så många års användning är det ingen människa som vet. Du rekommenderas att inte utsätta dessa armbandsur för vatten.
Är klockorna nya och det står att de är vattentäta, så är de garanterat vattentäta.


Jag har ett armbandsur som behöver renoveras. Kan jag få det fixat här?

Nej. Däremot rekommenderas ett klockforum där du med all sannolikhet kan hitta någon som hjälper dig: http://klocksnack.se/


Mitt armbandsur har stannat!

Den frågan ställs rätt ofta. Oftast beroende på att köparen inte tänkt på att det inte är ett vanligt quartz-ur som drivs med batteri.
Alla armbandsur här är "The Real Thing" dvs med mekaniska urverk. Det innebär att de drivs med en fjäder som måste dras upp. Har armbandsuret varit liggande ett tag så tar kraften från fjädern slut. Vilket innebär att det stannar. Och då får man dra upp det igen.
Manuella armbandsur klarar en eller ett par dagar på en uppdragning. En automatisk armbandsur dras upp av dina handrörelser och fungerar så länge du använder den kontinuerligt.


Hur bra håller de tiden?

Upp till någon minut plus eller minus per dag är godkänt för så här gamla armbandsur.
Över lag beror precisionen på många faktorer: t.ex. hur armbandsuret skakas, hur länge du har det på din arm respektive har det liggande still, temperatur m.m. Även hur armbandsuret är placerat (urtavla upp/urtavla ner) påverkar precisionen.


Kan jag välja armband?

Nej. Av praktiska skäl. Tilläggas kan att armbandsuren levereras med billiga armband (för att hålla nere priset).

(översättning från svenska av Google Translate)

banner paypal