Är armbandsuren äkta?

Ja, alla är precis vad de utges för att vara.

Hur kan så fina armbandsur vara så billiga?

Det här är inte armbandsur för samlare i vanlig bemärkelse. Eftersom de är renoverade för att återställas i ett så fint skick som möjligt. Urtavlan är oftast nymålad eller ersatt med ny. Ev. guldplätering är oftast helt ny. Boetten är polerad, rengjord med ultraljudstvätt, ibland syratvättad. Och vissa delar kan komma från ett annat armbandsur av samma märke. Så det kan t.ex. hända att boett, bakstycke och urverk kommer från tre olika klockor.
En hard core klocksamlare kan få blodstörtning för mindre... :-)

Det här är märkesur från 1970-talet. Men med tanke på hur de är renoverade har de inte samma samlarvärde som orörda armbandsur i samma skick. Därav det attraktiva priset.

Det är bruksklockor för dig som gillar vintage eller 70-talsprylar. Eller vill ha ett unikt, snyggt och exklusivt armbandsur som du är rätt ensam om att ha. Till ett riktigt bra pris.

Hur lång är leveranstiden?

1 arbetsdag! Betalar du före 14.00 så skickas paketet samma dag (om inget annat anges vid den enskilda produkten). Och du har det dagen efter (eller nästföljande arbetsdag om du betalar på en fredag eller helgdag).
Armbandsuren skickas väl förpackade. Du kan välja tillägget Postens REK (=försäkrat och spårbart).

Finns det garanti eller ångerrätt?

Jepp, shit can happen... Om något mot förmodan skulle strula när du fått armbandsuret är det bara att skicka tillbaka. Då återbetalas vad du betalt. Eller så väljer du ett annat armbandsur.
Och ja, du kan ångra dig. Bara skicka tillbaka i samma skick och förpackning som du fick det och du får köpesumman tillbaka. No questions asked...

Är armbandsuren vattentäta?

De såldes som vattentäta på den tiden det begav sig. Men de är inte renoverade med trycktest, så hur mycket väta de klarar av idag efter 40 års användning är det ingen människa som vet. Du rekommenderas att inte utsätta ditt armbandsur för vatten.

Renoverar ni min klocka?

Nej. Däremot rekommenderas ett klockforum där du med all sannolikhet kan hitta någon som hjälper dig: http://klocksnack.se/

Mitt armbandsur har stannat!

Den frågan ställs rätt ofta. Oftast beroende på att köparen inte tänkt på att det inte är ett vanligt quartz-ur som drivs med batteri.
Alla armbandsur här är "The Real Thing" dvs med mekaniska urverk. Det innebär att de drivs med en fjäder som måste dras upp. Har armbandsuret varit liggande ett tag så tar kraften från fjädern slut. Vilket innebär att det stannar. Och då får man dra upp det igen.
Manuella armbandsur klarar en eller ett par dagar på en uppdragning. En automatisk armbandsur dras upp av dina handrörelser och fungerar så länge du använder den kontinuerligt.
Lär mer om hur du sköter en mekanisk armbandsur här: Bruksanvisning

Hur bra håller de tiden?

Det är 40 år gamla mekaniska urverk. Tidens tand tar ut sin rätt. Upp till någon eller några minuter plus eller minus per dag är godkänt för så här gamla armbandsur. Med detta sagt; Armbandsuren sålda här hos KlockanEtt.se håller tiden jättebra. Om inte, så är det en miss någonstans och det är bara för dig att returnera. Du kan välja mellan att få armbandsuret fixat, att köpesumman återbetalas eller så väljer du ett nytt armbandsur.
Över lag beror precisionen på många faktorer: t.ex. hur armbandsuret skakas, hur länge du har det på din arm respektive har det liggande still, temperatur m.m. Även hur armbandsuret är placerat (urtavla upp/urtavla ner) påverkar precisionen.

Kan jag välja armband?

Nej. Av praktiska skäl. Tilläggas kan att armbandsuren levereras med billiga armband (för att hålla nere priset).

banner paypal