Corona har stängt Ryssland. Fler klockor kommer när gränserna öppnar igen.

Fri frakt på allt!

Visa bara klockor i lager ➡️

📌 Är din favorit såld? Skicka ett mail till wishlist@vostokworld.com och skriv klockans #-nummer (typ #287) så blir du meddelad om/när jag fixar igen. Inget köptvång för att du visat intresse. Favoriter som fylls på kommer även i Nyhetsbrevet

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Varför Watch Winder?

rotorEtt automatur fungerar på så sätt att det ligger en rotor över urverket som snurrar med hjälp av dina handrörelser. Detta snurrande vrider upp klockan.
Om man låter klockan bli liggande så blir det av naturliga skäl ingen aktivitet på rotorn och klockan kommer till slut att stanna.

En watch winder (även kallat klockuppdragare eller klocksnurra) löser detta problem genom att hela tiden hålla klockan i rörelse.


Måste man ha en winder?

Måste och måste...
Poängen med en watch winder är att klockor du inte användig dagligen alltid "är redo" eftersom du slipper joxa med att ställa in tid och datum varje gång du ska använda den.
Att hålla igång klockan är också bra för oljan i urverket som konstant fördelas korrekt och inte tjocknar och stelnar, vilket ökar livslängden och förlänger serviceintervallen på din klocka.


Fungerar alla winders på samma sätt?

Nej. De flesta winders skiftar automatiskt att rotera mot- och medurs. På en del winders kan du ställa in vilken riktning den ska snurra.
Vissa, framförallt moderna, automatur mår bäst av att snurra i samma rikting hela tiden.
För andra, framförallt vintage automatur, kan en ensidig rikting resultera i att klockan blir för hårt uppdragen vilket i en förlängning kan skada urverket.

 

Till skillnad från typiska watch winders som bara snurrar i en eller två riktningar roterar en gyroskopisk watch winder 360°, i alla riktningar.
Inspirerad av aerotrimerna som astronauter använder i träning för att förhindra spatial desorientering i rymden, roterar klockan på tre axlar, liknande en mänsklig handled.


Vad gäller för Vostok?

gyroFör Vostok, både vintage och nya, gäller att variera rotationen. Ju större variation desto bättre är det för klockan.
En Gyroscopic Watch Winder är perfekt för Vostok. Den roterar i alla riktningar och är den enda windern som så nära som möjligt efterliknar dina handrörelser.

Se videon och beställ din Gyroscopic Watch Winder här


Relaterat
Watch Winder manual - Se hur smidigt du använder din Gyroscopic Watch Winder


Tillbaka till innehållsförteckningen

Bilder med tillstånd från Watches of the USSR

Dela artikeln!
Pin It

banner paypal